Spoken

Onze diensten voor onderzoek en onderwijsinstellingen

Duizenden tevreden klanten

Diensten

Onze diensten als ondersteuning voor het onderzoeks- en onderwijswerk

Analyse van onderzoeksmateriaal

Kant en klare transcripties vormen de beste manier om onderzoeksinterviews te analyseren.

Transcriptie is vaak bewerkelijk en tijdrovend, dus kunt u dit beter aan een betrouwbare partner uitbesteden. Zo kan de interviewmateriaal gemakkelijk in schriftelijke vorm worden omgezet en kan de analysefase van het onderzoek snel beginnen.

Ondertiteling van videocolleges

De ondertiteling van colleges in afstandsonderwijs is bijzonder nuttig voor studenten, omdat zij dan de inhoud van de colleges zonder geluid kunnen volgen. Naarmate het mobiele gebruik blijft toenemen, zal ondertiteling het ook mogelijk maken lezingen te volgen op openbare plaatsen, zoals in het openbaar vervoer.

Transcriptie

Transcriptie van onderzoeksmateriaal

In academisch onderzoek zijn interviews een van de meest gebruikte methoden om gegevens te verzamelen, en transcriptie speelt een essentiële rol bij de analyse van interviewmateriaal. Het is bijvoorbeeld een hele klus om audio-opnames van interviews door te nemen en enkel op basis van de opnames de nodige observaties te doen.

Getranscribeerd materiaal is eenvoudig door te nemen. Transcriptie maakt ook het gebruik van elektronische zoekfuncties mogelijk als u een specifieke alinea in de tekst wilt vinden.

Wij bieden de volgende soorten transcriptie aan:

Basistranscriptie

  • Nauwkeurigheid
  • Prijs
  • Leesbaarheid

Exacte transcriptie

  • Nauwkeurigheid
  • Prijs
  • Leesbaarheid

Standaardtaaltranscriptie

  • Nauwkeurigheid
  • Prijs
  • Leesbaarheid

Referenties

Onze tevreden klanten

Matias Höglund

Specialist
Fins instituut voor arbeidsgezondheid

Wij bestellen al een paar jaar ondertitels bij Spoken. De samenwerking verliep altijd soepel. Het bestellen van ondertitels via het klantenportaal is moeiteloos gebleken en onze bestellingen zijn snel geleverd.

Heikki Räisänen

Videoproducent
Ræven Visual

De nauwkeurigheid van transcripties is altijd perfect geweest: als je de tijdcodes in de tekst hebt, kun je gemakkelijker de juiste plek in de bewerkingssoftware vinden, en de prijs is op zijn zachtst gezegd redelijk. Dit is een service die zowel tijd als geld bespaart.

Clara Hallgren

Chief Operating Officer
JKN Advokat

Wij zijn een commercieel advocatenkantoor en hebben Spoken ongeveer tien keer gebruikt toen we opnames moesten transcriberen. De opnames zijn veelal tamelijk moeilijk hoorbare opnames uit arbitrageprocedures of andere vergadercontexten, waar Spoken desondanks prima mee om kon gaan.

Klant

Een postdoctoraal onderzoeker 
Universiteit van Helsinki

Sinds het begin van de zomer zijn wij klant van Spoken. We hebben hun transcriptiediensten gebruikt. Ik ben buitengewoon tevreden over de diensten, omdat we hierdoor onmiddellijk transcriptie van bestanden mogelijk maken en individuele interviewbestanden kunnen verzenden naarmate ons onderzoeksproject vordert. Hoewel we hebben besloten om de normale levertijden aan te houden (en niet de express), is de service nog steeds snel. Vaak is de kant-en-klare transcriptie al binnen 24 uur na het leveren van het bestand verzonden. Ik hou ook van de duidelijke indicaties, markeringen en tijdcodes in situaties waarin de transcribent niet zeker was van een uitdrukking in het bestand. Hierdoor kon ik het segment controleren en indien nodig de uitdrukking wijzigen.

Charlotte McInnes

Projectmanager
Nationaal museum van Noorwegen

Spoken heeft vertalingen van het Engels naar het Noors gedaan, evenals video-ondertiteling voor ons. Ze waren zeer efficiënt, reageerden op feedback en waren geweldig om mee te werken.