Transcriptie

voor verschillende doeleinden

 

 

“Snelle service en een uitstekend resultaat. Aanrader!”

Duizenden tevreden klanten

Wat houdt onze transcriptieservice in?

Transcriptie is het omzetten van gesproken audio- of videomateriaal, bijvoorbeeld een opname van een interview, in tekstformaat. Transcriptie, oftewel het uitschrijven van een geluidsopname, is een tijdrovend en nauwkeurig werkje.

Grote speler

Als een van de grootste van het land kunnen wij opdrachten van elke omvang aan.

Transcriptietalen

Wij bieden transcriptiewerk in het Nederlands, Engels, Zweeds, Deens, Noors, Duits, Estisch, Fins en Russisch.

Transcriptietypes

Wij kunnen uw tekst spreektalig (basis), exact of in standaardtaal transcriberen.

Materiaal

Het te transcriberen materiaal kan audio of video zijn en wij kunnen een groot aantal bestandsformaten verwerken.

Afgewerkte tekst

Wij leveren de gemaakte transcripties in Wordformaat (.docx).

Tarieven

De tarieven voor transcriptie zijn gebaseerd op de duur van de opname, het aantal sprekers en het niveau van de transcriptie.

Transcriptieniveaus

In sommige onderzoeken gaat het om wat de ondervraagde zegt en in andere om hoe de ondervraagde het zegt. Voor verschillende doeleinden zijn verschillende transcriptiemogelijkheden nodig.

Spoken is gespecialiseerd in de onderstaande transcriptieniveaus. Als deze niveaus niet aan uw eisen voldoen, neem dan contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden voor uw project.

Ben u niet zeker welk transcriptieniveau bij uw project past? Dan is basistranscriptie meestal de juiste keuze. Wij helpen u graag met het maken van een keuze.

Basistranscriptie

  • Nauwkeurigheid
  • Prijs
  • Leesbaarheid

Bij standaardtranscriptie wordt de audio getranscribeerd in spreektaal. Stopwoorden (bijv. interjecties en herhalingen van woorden) worden weggelaten, evenals bevestigingen van de vraagsteller en opmerkingen die niet tot het gesprek behoren.

Basistranscriptie is het meest voorkomende niveau van transcriptie en wordt vaak gebruikt in verschillende vakgebieden.

Voorbeeld:

We hebben ons doel volges plan bereikt.

Exacte transcriptie

  • Nauwkeurigheid
  • Prijs
  • Leesbaarheid

Exacte transcriptie wordt net als de basistranscriptie in spreektaal gedaan, maar op dit niveau van transcriptie worden ook stopwoorden geschreven. Ook de bevestigingsgeluiden, herhalingen en afgebroken woorden van de vragensteller worden genoteerd.

Exacte transcriptie wordt gebruikt wanneer u spraak en interactie nauwkeurig wilt bestuderen.

Voorbeeld:

Nou… We hebben zeg maar wel ons doel eh volges plan bereikt.

Standaardtaal transcriptie

  • Nauwkeurigheid
  • Prijs
  • Leesbaarheid

Bij transcriptie in standaardtaal wordt de spraak gecorrigeerd naar standaardtaal en worden stopwoorden weggelaten, waardoor de tekst formeler wordt. De tekst wordt gecorrigeerd om te voldoen aan de grammaticaregels en de formulering wordt gewijzigd in standaardtaal. Slangwoorden en woordvolgorde blijven behouden.

Dit niveau van transcriptie wordt vooral gebruikt voor het transcriberen van toespraken, presentaties en vergaderingen.

Voorbeeld:

We hebben ons doel volgens plan bereikt.

Vertaalde transcriptie

Bij transliteratie wordt de spraak in een audio of video getranscribeerd in een andere taal. Wij maken vertalingen van het Nederlands naar het Engels en van het Engels naar het Nederlands.

Vertaalde transcriptie is een uitstekend hulpmiddel voor situaties waarin de gegevens worden verwerkt in een andere taal dan de moedertaal van de ondervraagde. Het interviewen van sprekers in hun moedertaal geeft u vaak gerichtere antwoorden dan bij interviewen in een vreemde taal.

De vertaalde transcriptie is door het vertaalwerk arbeidsintensiever dan de traditionele eentalige transcrpitie, en dit beïnvloedt ook de kosten van de vertaalde transcriptie. De prijs van de service wordt ook beïnvloed door de gebruikte woordenschat en de snelheid van het gesprek. Bij ons worden vertaalde transcripties individueel geprijsd. 

Onderzoek en interviews

In academisch onderzoek zijninterviews een van de meest gebruikte methoden om gegevens te verzamelen , en transcriptie speelt een essentiële rol bij de analyse van interviewmateriaal. Het is een hele klus om audio-opnames van interviews door te nemen en enkel op basis van de opnames de nodige observaties te doen. Daarom worden ze vaak getranscribeerd.

Transcriptie maakt ook het gebruik van elektronische zoekfuncties mogelijk als u een specifieke alinea in de tekst wilt vinden, zodat getranscribeerd materiaal gemakkelijker door te nemen is.

Tarieven van transcriptie

De tarieven voor transcriptie zijn volledig transparant, aangezien ze gebaseerd zijn op de duur van de opname. Bij het bestellen van een transcriptie weet de klant dus precies wat de totale prijs van de transcriptie zal zijn.

De kosten van een transcriptie variëren afhankelijk van het niveau van transcriptie en het aantal sprekers. U kunt de exacte prijzen zien op de pagina Tarieven en de prijs voor uw specifieke project aanvragen door een offerte aan te vragen.

Wij staan klaar voor uw project! We kunnen nu direct beginnen.

Tevreden klanten

"De wet op het aanbieden van digitale diensten verplicht ons, als openbare dienst, onze video's te ondertitelen en deze vereiste bevordert de gelijkheid voor ons allemaal. Het was aangenaam om te zien dat de ondertiteling niet alleen in overeenstemming met de wet is gedaan, maar ook op een manier die het lezen vergemakkelijkt. De dienstverlening was snel en vriendelijk. We zijn zeer tevreden."

"Bedankt voor de geweldige én betaalbare service. Wij zullen in de toekomst zeker opnieuw gebruik maken van jullie diensten. Keep up!"

"Zeer snelle en goede service. Super bedankt! Ik heb ook de collega's laten weten dat ze zeker jullie diensten moeten gebruiken."

"Bliksemsnelle service! Alle vragen werden meteen beantwoord. De transcripties kwamen ook zeer snel."

"De transcripties werden zeer snel en zorgvuldig uitgevoerd. Al met al een kwalitatieve, vlotte en zelfs betaalbare service!"

"In mijn werk hielden jullie rekening met het drukke tijdsschema. Het werk was eerder klaar dan verwacht. Dank daarvoor."

"Snelle en ongecompliceerde service. Het eindresultaat was precies zoals we hadden gehoopt."